Emmastaete

Emmastaete is een bijzonder en uniek complex in Brunssum.
Wij willen hier ouderen en hulpbehoevenden een kwalitatief goede woning bieden.

Fokuswoningen

Er zijn verschillende medische en zorgfaciliteiten gehuisvest in het hoofdgebouw, zoals een huisartsenpraktijk, een praktijk voor fysiotherapie, podotherapie, ergotherapie en logopedie. Stichting Cicero Zorggroep huurt het Zorgcentrum. Behalve het Zorgcentrum zijn er twee vleugels met aanleunwoningen: één vleugel wordt verhuurd door Wonen Zuid en de andere vleugel door De Voorzorg. Wij verhuren hier 34 aanleunwoningen. Bewoners van de aanleunwoningen mogen gebruik maken van de zorgaspecten die de zorginstellingen kunnen leveren, maar ook van andere de faciliteiten die in het gebouw aanwezig zijn, zoals het winkeltje en het restaurant.
De woningen zijn volledig rolstoelgeschikt en beschikken onder andere over extra grote balkons. De gangen zijn ruim met inval van natuurlijk daglicht. Om de veiligheid te garanderen is er een 24-uurs camera-bewakingssysteem aanwezig.

Om in aanmerking te komen voor een van deze bijzondere woningen dient u een woningzoekende account aan te maken. Als er een aanleunwoning beschikbaar komt zullen wij de woningen bij ons actuele aanbod publiceren en kunt u op de woning reageren als u interesse heeft. 

Fokuswoningen


Fokuswoningen

Bent u opzoek naar een woning waar u gewoon en vrijelijk kunt wonen met een lichamelijke of verstandelijke beperking? Kijk dan eens naar onze Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste en rolstoeldoorgankelijke woning. Fokus verleent 24 uur per dag assistentie op afroep bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals aan- en uitkleden, toiletgang en douchen. De cliënt bepaalt zelf wanneer, waarbij en hoe er assistentie verleent wordt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo houdt hij zelf de regie over zijn leven. Woningstichting De Voorzorg verhuurt een aantal Fokuswoningen in Brunssum. Het Fokusproject Brunssum Emmastaete is gevestigd in een zorgcomplex met diverse aanwezige voorzieningen. Bovendien zijn er in de omgeving ook allerlei voorzieningen beschikbaar. De Fokuswoningen liggen verspreid door het complex, zijn zeer ruim in opzet en hebben een groot balkon. De woningen liggen in een moderne wijk tussen de dorpskernen Hoensbroek en Treebeek.

Neem contact op

Heeft u vragen over de indicatie of voorwaarden? Of kent u iemand die mogelijk belangstelling heeft voor het Fokuswonen? Neem dan contact op met het Servicepunt van Fokus via (050) 521 72 72 of via servicepunt@fokuswonen.nl. Of kijk op www.fokuswonen.nl.