Huurverhoging

Wettelijk wordt de huur één keer per jaar verhoogd. We geven dit minimaal twee maanden voor ingang van de verhoging schriftelijk aan u door. Meestal vindt die verhoging plaats op 1 juli. De wettelijke huurverhoging bestaat uit een verhoging voor de inflatie en een percentage huurverhoging.

Uw huurprijs is opgebouwd uit een netto huurprijs en uit een voorschot voor de servicekosten. De jaarlijkse wettelijke huurverhoging vindt alleen plaats over de netto huurprijs. Jaarlijks veranderen de regels van de ministeriële regeling, dus de huurverhoging verandert ook jaarlijks. 

Sinds 2013 voert de overheid een inkomensafhankelijk huurbeleid. Over het algemeen kiezen wij ervoor om deze verhoging niet door te voeren.

Lees meer over het vaststellen van uw maximale huurprijs op onze huurprijs-pagina.


Maximale huur 

De huurprijs mag door huurverhogingen nooit boven de wettelijk toegestane maximale netto huurprijs komen. Voor geliberaliseerde/vrije sector huurwoningen geldt geen maximale netto huurprijs en gelden de wettelijke regels voor de huurverhoging dus niet. 

Over de maximale netto huurprijs kunt u meer lezen op onze huurprijs-pagina.


Invloed op de woontoeslag

Een verhoging van de huurprijs kan invloed hebben op de hoeveelheid huurtoeslag waar u recht op heeft. In principe bent u zelf verantwoordelijk voor het doorvoeren van veranderingen bij de belastingdienst. Zie hiervoor ook onze huurtoeslag-pagina