De Voorzorg, Woonpunt en Weller: Samen voor de voedselbank

Samen voor de Voedselbank!

De Voorzorg, Woonpunt en Weller sloegen hun handen ineen en steunden de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’.

Op woensdag 13 december werden lang houdbare producten ingezameld. Er werd gezorgd voor twee inzamelpunten mét gezellige kerstsfeer.

Een unieke persoonlijke wens!
Het doel van deze actie was zoveel mogelijk producten inzamelen om mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank te helpen. Om de ontvangers van een voedselpakket een warm hart onder de riem te steken kon er zelfs een persoonlijke boodschap bij gedaan worden.

Unieke samenwerking
Het is uniek dat er drie corporaties samenwerken aan een gezamenlijk goed doel. Als maatschappelijke organisaties vinden wij het van groot belang om initiatieven als deze te ondersteunen. Samenwerking bij maatschappelijke opgaven wordt steeds belangrijker en dit leek ons een mooie manier om te verbinden. De corporatie is er voor de leefbaarheid in wijken, samen staan we sterker. Verbinding tussen mensen, daar geloven we in.

Groot succes
De acties in de Plus supermarkt aan het Gebrookerplein in Hoensbroek en op het Etospleintje in Meezenbroek waren een daverend succes. Op beide locaties werden ruim 30 volle dozen (totaal dus dik 60 dozen!) ingezameld. In de Plus werd dit gedaan door actief klanten te benaderen en in Meezenbroek kwamen de wijkbewoners zelf met volle kratjes en tassen aanzetten. Een ontzettend mooi gebaar!