Special huurwijzer gratis aan te vragen

U kunt het lentenummer van huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, gratis aanvragen door een email te sturen naar ws.devoorzorg@wsdevoorzorg.nl, of telefonisch via ons kantoor (045 522 32 55).

Huurverhoging

In dit lentenummer uitgebreid aandacht voor de huurverhoging per 1 juli 2018. Vóór 1 juli krijgen de meeste huurders een huurverhogingsvoorstel van hun verhuurder. Maar klopt die wel, en hoe kun je bezwaar maken als dit niet zo is? Dat lees je in de huurverhogingsspecial. En ook zie je hoe je de puntentelling van je woning controleert.

Philipsdorp in Eindhoven

Als 'Beste buurtje' is gekozen voor Philipsdorp in Eindhoven. De honderdjarige wijk is in de oude luister hersteld. In de rubriek 'Ongewoon wonen' zijn we op bezoek bij Onno van der Laan, die zijn Haagse huurwoning omgetoverd heeft tot een sprookjeshuis à la Duizend-en-één-nacht. Voor onze kookrubriek 'Koken met...' maakte Cem Yalcinkaya een heerlijk veganistisch Turks gerecht.

Klimaatbeleid

Milieudefensiedirecteur Donald Pols legt in 'Drie vragen aan...' uit dat het klimaatbeleid in Nederland niet eerlijk is. Want de zwakste schouders dragen de zwaarste lasten. Verder bespreekt Huurwijzer de rol van huurdersorganisaties en bewonerscommissies: wat doen ze en waarom is dat van belang voor huurders?

Vaste rubrieken

In 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen. De rubriek ‘Huurkunde’ behandelt deze keer de aanpassingen in de Warmtewet. Ingezonden brieven van lezers komen aan bod in ‘Beste Woonbond’.

Informatie en tips

Praktische tips vind je in de test van de Consumentenbond over accuschroefboormachines, ‘Groene vingers’ met tuin- en balkontips, en ‘Huisraad’ over handige huishoudhulpjes. Natuurlijk ontbreken ook de vaste columns van Carrie en Woonbonddirecteur Ronald Paping, ‘Schuurpapier’, ‘Mijn huisbaas en ik’, en de kruiswoordpuzzel niet in dit nummer.