We hebben elkaar leren kennen in de Butting Inn

Meneer en mevrouw Keijdener kennen elkaar al sinds de jaren 90 van de bijeenkomsten in de Butting Inn, het ontmoetingscentrum van hun flat in Hoensbroek. In dit ontmoetingscentrum waren ze vroeger allebei heel actief als vrijwilliger. Sinds 2001 zijn ze getrouwd en nog altijd wonen ze in de flat aan de Buttingstraat.

Sinds ze getrouwd zijn, woont het echtpaar Keijdener samen in het appartement van mevrouw Keijdener. Voorheen woonde zij hier met haar eerste man die is overleden. De heer Keijdener woonde toen in een ander appartement in dezelfde flat. “Ik woon nu al in totaal bijna 44 jaar in een woning van De Voorzorg,” legt mevrouw Keijdener uit. “Ik ben zelfs geboren in een woning van De Voorzorg: in het prachtige Meezenbroek!”

Actieve vrijwilligers
Meneer en mevrouw Keijdener hebben elkaar leren kennen in de Butting Inn. Vroeger waren ze daar allebei heel actief als vrijwilliger, vertelt mevrouw Keijdener. “Ik schonk in het ontmoetingscentrum koffie en voor het kienen haalde ik de boodschappen.” Ook meneer Keijdener was destijds een actieve vrijwilliger. Hij beheerde de spaarkas voor de bewoners die mee wilden doen aan de gezamenlijke activiteiten. “Een keer per jaar werd het geld uitbetaald van de contributie en van de rente van dat geld gingen we gezamenlijk uit eten. Dat was altijd erg gezellig.” 

Samen hebben ze de afgelopen jaren veel ondernomen. Gewandeld bijvoorbeeld, in de natuur over de Koumenberg die dicht bij hun flat ligt. Ook gingen ze vroeger regelmatig het heuvelland in: eerst met de brommer of de fiets, later met een elektrische fiets. Maar de afgelopen vijf jaar is het echtpaar vaak thuis. Dat komt door de vele ziektes en ziekenhuisopnames, zowel van mevrouw Keijdener als van haar man. Gelukkig zijn ze graag thuis, zegt meneer Keijdener. “Het is hier rustig, we hebben een lift en wonen dicht bij de winkels. En het is ruim. Toen mijn vrouw ziek werd, kon ze hier zelfs met een rollator en scootmobiel naar binnen.”

Steun aan elkaar 
Het echtpaar Keijdener is nog steeds erg blij met hun appartement. ’s Ochtends, tijdens het ontbijt in de keuken, kijken ze graag naar de eekhoorns in de notenbomen. ”Wel mooi hoor om vanuit onze keuken te genieten van de natuur, vindt het echtpaar. 

De afgelopen jaren zijn niet gemakkelijk maar samen redden ze het wel, vertellen ze. “We hebben veel steun aan elkaar en van de kinderen. En hier in het gebouw hebben we een aantal leuke buren, jonge én oudere, die elkaar helpen als het nodig is. Ook dat maakt het wonen hier erg plezierig.”